sajjad_sk68 کاربر جدید وضعيت: آفلاين 3 خرداد ماه ، 1388 تعداد ارسالها: 9 امتياز: 185 تشکر کرده: 0 تشکر شده 1 بار در 1 پست
محل سكونت: سیاهکل
ارسال شده در: شنبه، 3 مرداد ماه ، 1388 15:10:02 موضوع مطلب: سر صحنه حادثه
جزئیات حادثه دیروز
دیروز جمعه کشیک جاده ای داشتیم که تو محل استقرارمون تو لونک بودیم که به یک حادثه رانندگی اعزام شدیم که لازم دونستم مراحل انجام عملیات رو براتون توضیح بدم.
عملیات از اون جایی شروع شد که یه موتور سوار خیلی سریع خودشو به ما رسوند و گفت که یکی از رو موتور افتاده و ما هم سوار شدیم تابریم که یه خودروی عبوری دیگه با دست به ما علامت داد و ما از صحت حادثه اطمینان پیدا کردیم
گردون ماشین رو روشن کردیم و از آژیر بیهوده استفاده نکردیم
تو راه به تقسیم وضایف پرداختم که سر صحنه کی چکار کنه در پشت پیچها و زمان سبقت از آژیر کوتاه استفاده کردیم و به کمک راننده موتور سیکلت خبر دهنده محل حادثه رو پیدا کردیم
خوشبختانه نیروی انتظامی ترافیک را آزاد کرده و دور مصدوم رو خالی کرده بود به مصدوم کف جاده در مسیر مخالف ما افتاده بود
به راننده گفتم که از کنار مصدوم رد بشه و با فاصله حدود 10 از مصدوم بمونه و راننده هم به با راهنمایی سربازان پلیس این کار رو کرد
من به عنوان سر گروه اولین کسی بودم که پیاده شدم و امدادگر دوم هم پیاده شده و درب آمبولانس رو باز کرد راننده هم بعد از تثبیت آمبولانس به کمک ما اومد
ابتدا دستکش دستم کردم و بالای سر مصدوم رفتم که همه میگفتن مرده ابتدا نبض و تنفس و عکس العمل مردمک چشم رو بررسی کردم تا خدایی ناکرده جنازه رو سوار آمبولانس نکنیم
بعد از اطمینان از زنده بودن از همکارم شورت برد و کلار گردنی خواستم و با کمک وی و حفظ نکات کلار رو بستم و نوبت به شورت برد رسید
خیالم از ترافیک و محدوده سازی راحت بود چون این کار رو نیروهای پلیس انجام داده بودند
مصدوم از جای اولی که افتاده بود توسط مردم کمی جابه جا شده بود ولی بنا رو به تکان نخوردن گذاشتم و از کلار و شورت برد استفاده کردم و به بررسی دقیق خونریزی ها از سر و گوش و بینی وسپس آسیبهای سایر نقاط بدن پرداختم و از راننده و امدادگر دوم خواستم که برانکارد رو بیارن
موقع انتقال به برانکارد خودم سر رو حمایت کردم و دوستم و راننده کمر و از چند نفر هم خواستیم که که پا و دیگر قسمتها رو نگه دارن تا آسیبی به مصدوم نرسه
و بعد 4 نفری برانکارد رو تو آمبولانس گذاشتم و خودمم سوار شدم و از یکی از دوستانش هم خواستم که به عنوان همراه بیاد
بعد از حرکت اول کیف آمبو رو از محل خودش بیرون آوردم که اگر تو راه تموم کرد cpr رو شروع کنم در ادامه مسیر از همراه میپرسیدم که آیا بیماری خاصی داره یا دارویی مصرف میکنه و ضمن این پرسشها به گرفتن فشار و نبض در فواصل 4 تا 5 دقیقه میپرداختم
و با سرم شست و شو و گاز لخته های خون روی دهان و صورت مصدوم رو پاک کردم و روی سوراخ کنار چشمش که در اثر فرو رفتن قطعه چوب به وجود رفته بود رو با یک گاز استریل پوشوندم
بهانش رو کمی باز کردم که هم تنفس راحت بشه و هم ببینم که دندوناش سالم هستن یانه و به ضد عفونی کردن دستش جهت رگ گیری پرداختم که مبادا در اثر خونریزی رگها کمرنگ و مخفی بشن
در بین راه آمبولانس اورژانس که به محل حادثه اعزام شده بود رو دیدیم و مصدوم رو به اون آمبولانس انتقال دادیم و شرایط مصدوم رو توضیح دادیم
مصدوم رو از برانکارد پایین نیاوردیم بلکه با همون برانکارد رو برانکارد اورژانس گذاشتیم تا مبادا تکون اظافی بخوره و به نیرو های اورزانس کمک کردیم تا رگ گیری و تزریق سرم و کارهای دیگر را انجام دهند
بعد به محل استقرار برگشتیم و آمبولانس رو تمیز و برانکارد تاشو رو روی جای برانکارد گذاشتیم تا برای حوادث بعدی آماده بشیم که خوشبختانه چیزی نشد
بعد از یک ساعت که اورژانس برگشت لوازم رو تحویل گرفتیم
اگه جایی اشکالی دیدین بگین که تو حوادث بعدی اصلاحش کنیم
montazer مدیر سایت وضعيت: آفلاين 28 شهريور ماه ، 1386 تعداد ارسالها: 413 امتياز: 16543 تشکر کرده: 37 تشکر شده 23 بار در 20 پست
محل سكونت: شیراز
ارسال شده در: شنبه، 3 مرداد ماه ، 1388 17:52:04 موضوع مطلب: پاسخ
.
سلام
خیلی ممنون از زحمات شما
توضیحات و اقدامات شما از نظر بنده تقریبا تکمیل بود ، چون بعضی وقت ها و در خیلی از سوانح همین اقدامات هم انجام نمیشه !!
خب به عقیده من چند تا نکته در مبحث تصادفات جاده ای مهم است که شما هم رعایت فرمودید :
ابتدا حفظ جان و ایمنی خود امدادگر هست ؛ اقدامی که برخی وقت ها به دلیل عدم رعایت ، باعث بروز حوادث ناگواری برای تیم امدادی میشه
تثبیت وسیله نقلیه که البته در تصادف موتورسیکلت خیلی کاربردی نداره ....
خلوت کردن صحنه حادثه ، متاسفانه و یا خوشبختانه به دلیل این که مردم ایران بسیار همنوع دوست هستن برای کمک رسانی و اطلاع از حال مصدومین وارد صحنه حادثه میشن و اونجا رو شلوغ می کنن و حسابی مزاحم انجام فعالیت های امدادگران میشن ...
یک نکته ای که بعضی جاها به یک معضل تبدیل میشه عدم هماهنگی نیروها و سازمانهای امدادی با یکدیگر هست
نکته بعد اکثر اساتید و کادر مجرب درمانی بر این مساله اصرار دارند که برای مصدومین تصادفات از اکسیژن ( با توجه به جراحت ؛ از اکسیژن پرفشار و یا کم فشار ) استفاده شود که البته شما ظاهرا از اکسیژن استفاده نکردید ...
به نظر شخصی بنده بهترین کارهمون گزینه آخر یعنی تحویل مصدوم به اورژانس هست ، خود شما دلیل این مورد رو بهتر می دونید که من به اون اشاره نمی کنم .
ضمنا شما برای تثبیت و حمل مصدوم از اسکوپ استفاده نمی کنید ؟؟؟؟ _________________ فردا برای فراگیری آموزشهای امدادی دیر است ؛ همین امروز اقدام کنیم ...
sajjad_sk68 کاربر جدید وضعيت: آفلاين 3 خرداد ماه ، 1388 تعداد ارسالها: 9 امتياز: 185 تشکر کرده: 0 تشکر شده 1 بار در 1 پست
ارسال شده در: شنبه، 3 مرداد ماه ، 1388 19:43:34 موضوع مطلب:
البته خودمم به فکر اکسیژن بودم ولی خواستم اول خون صورتش رو پاک کنم و بعد از رگ گیری از اکسیژن هم استفاده کنم که مصدوم تحویل اورژانس شد
در موزد اسکوپ هم اگه داشتیم چرا که نه کمترین آسیب به مصدوم میرسید
ولی ما تو آمبولانس اسکوپ نداریم _________________ امدادگر خسته نباشی
وبسایت جمعیت هلال احمر سیاهکل
ارسال شده در: يكشنبه، 4 مرداد ماه ، 1388 10:03:13 موضوع مطلب:
ما هم مثل شما اجاه رگیری و تزریقات رو نداریم ولی درصورتی که احتمال مرگ خیلی بالا میره و ممکنه رگها مخفی بشن و موجب مرگ بشه شما چه کار میکنین آیا یه رگ حتی بدون تزریق سرم نمیگیرین تا کاهای بعدی رو تو بیمارستان انجام بدن
آیا اگر بدونین با رگ گیری زندگی رو به یه نفر بر میگردونین این کارو نمیکنین؟
آیا یه رگ گیری ساده ممکنه کسی رو بکشه یا شانس زنده نگه داشتنش بیشتر میشه؟
البته من این کار رو نکردم ولی پاش بیفته این کار رو هم میکنم _________________ امدادگر خسته نباشی
وبسایت جمعیت هلال احمر سیاهکل
montazer مدیر سایت وضعيت: آفلاين 28 شهريور ماه ، 1386 تعداد ارسالها: 413 امتياز: 16543 تشکر کرده: 37 تشکر شده 23 بار در 20 پست
محل سكونت: شیراز
ارسال شده در: يكشنبه، 4 مرداد ماه ، 1388 10:16:18 موضوع مطلب:
بنده قطعا این کار رو انجام خواهم داد و البته بارها هم انجام داده ام ، فقط رگ گیری نه تزریق !!!
اما شما هم بهتر میدانید که اگر هر مشکلی برای مصدوم به وجود آید ، حتی اگر فوت وی به دلیل انجام تزریقات و یا حتی یک رگ گیری ساده هم نباشد به هر حال به یک نحو به امدادگر مرتبط خواهد شد و بی دلیل هم مقصر خواهیم شد
اینجاست که بین یک دو راهی گیر میکنیم ، وجدان و انسان دوستی وقانون ؛ سخت ترین لحظه انتخاب اینجاست ..... _________________ فردا برای فراگیری آموزشهای امدادی دیر است ؛ همین امروز اقدام کنیم ...